Over Bildtse Bron

Hoi, ik ben Sonja van Dijk en mijn praktijk heet Bildtse Bron. Als kind voelde ik al dingen die er volgens mijn omgeving niet waren. In een gezin met vijf kinderen waar het christelijk geloof een rol speelde, was hier geen ruimte voor.

Onderbewustzijn

Toen ik begin twintig was, bezocht ik een kinesioloog. Puur uit nieuwsgierigheid. Wat ik me toen niet realiseerde, is dat een kinesioloog met je onderbewustzijn werkt. Een plek waar veel informatie in is opgeslagen. Wat zij deed vond ik magisch. Het wakkerde iets bij mij aan. En zo startte mijn zoektocht.

Mijn zoektocht

Die zoektocht begon met het volgen van verschillende therapieën en trainingen. Van craniosacraal therapie en zweethut ceremonies tot shiatsu en geboortesessies. Ondertussen deed ik een sociale opleiding, want mensen en hun levens interesseerden me altijd al. Na de opleiding zen shiatsu wist ik dat ik mijn vaardigheden wilde inzetten voor anderen. En ben ik me verder gaan ontwikkelen als therapeut.

Moederschap en rouwen

Ondertussen gebeurde er in mijn eigen leven ook het een en ander. Zo verloor ik mijn ouders op vrij jonge leeftijd. Mijn moeder overleed terwijl ik zwanger was van mijn zoon, drie jaar daarvoor had ik mijn vader verloren. Midden in dat rouwproces, kwam er een nieuw leven ter wereld. Het moederschap en de rouw gingen niet samen.

Burn-out

Moeder zijn kreeg mijn prioriteit. Toen mijn zoon op zijn achttiende uit huis ging, belandde ik in een burn-out. Eén van de oorzaken bleek de uitgestelde rouw na het overlijden van mijn ouders. Het was dus tijd om hiermee aan de slag te gaan. Voor mij betekende dat onder andere een grondig onderzoek naar mijn rol in het gezin waarin ik ben opgegroeid.

Holistische aanpak

Een burn-out ontstaat vaak door te veel stress en te weinig hersteltijd. In mijn geval niet genoeg tijd nemen om te rouwen. Tijdens mijn herstel heb ik veel gehad aan de holistische benadering: kijken naar de mens als een eenheid van lichaam, geest en ziel en streven naar evenwicht en welzijn op al deze niveaus.

Mensen begeleiden

Burn-outklachten, maar ook veel andere lichamelijke en geestelijke klachten kun je vanuit de holistische zienswijze op een heel duurzame manier aanpakken. Het is mijn passie als therapeut om mensen hierin te begeleiden.

Benieuwd hoe ik je kan helpen? Plan een kennismakingsgesprek in.

Ik zie je graag. Je bent van harte welkom.

Warme groet,
Sonja

portretfoto van Sonja van Dijk